Erling Haugaa

Fra lokalhistoriewiki.no
Hopp til navigering Hopp til søk

Erling Haugaa (født 2. november 1950 på Byglandsfjord) er fotograf på Evje i Evje og Hornnes kommune.

Han begynte å fotografere som tolvåring, og fikk eget mørkerom i hjemmet på Byglandsfjord. Læretida hadde han hos Oscar Hamre i Kristiansand, og han tok svennebrev og mesterbrev. Etter å ha leda et atelier i Egersund en tid etablerte han seg med eget firma på Evje i 1970. Han var den yngste næringsdrivende som var med i Sentrumsbygget fra starten av.

Haugaa hadde en viktig kundekrets blant soldatene på Evjemoen. Da de forsvant ble det lengre mellom kundene, og da digitalkameraene slo gjennom for fullt ble det enda vanskeligere å drive fotoforretning. I de siste årene har butikken derfor vært litt som en gammeldags landhandel, der en kan få tak i alt mellom himmel og jord.

I 2016 rydder Haugaa ifølge opplysninger gitt til Setesdalswiki i arkivene, og ønsker å selge negativene til de som er avbilda eller slektninger, slik at de blir tatt vare på. Etter en periode på Skomedal har han flytta tilbake til Byglandsfjord.

Kilder


Annonse fra Fotograf Behrends i Indtrøndelagen 17.1. 1913.jpg Erling Haugaa er basert på data fra Preus Museums registre over norske fotografer og fotografiske samlinger, som er tilgjengelig på Nasjonalbibliotekets nettsider. Artikkelen er lagt ut under lisensen cc-by-sa. Lokalhistoriewikis brukere kan fritt redigere og utvide artikkelen.
Flere artikler finnes i denne alfabetiske oversikten.
Denne siden er en spire.
Du kan hjelpe den
til å vokse seg
stor og sterk!
Quercus robur1 ies.jpg
Denne sida er ei spire.
Du kan hjelpe henne
til å vekse seg
stor og sterk!