Coop Extra Lommedalen

Fra lokalhistoriewiki.no
(Omdirigert fra «Extra Lommedalen»)
Hopp til navigering Hopp til søk
Coop Prix Lommedalen brant i desember 2009.
Foto: AB-leksikon

Extra Lommedalen er en dagligvareforretning i Lommedalsveien 299 i Bærum kommune. Forretningen ble etablert som Lommedalen Samvirkelag i 1958, og var da en avdeling av Vestre Bærum Samvirkelag. Butikken leide lokaler av tidligere kjøpmann Andreas Krydsby i Lommedalsveien 312 til 2001, da de flyttet til nytt bygg på Lommedalsbussens tidligere eiendom. Samvirkelaget ble drevet som S-marked i 1990-årene, omgjort til Coop Prix i 2001. Bygget ble påført omfattende skader under en brann i desember 2009.

En nytt forretningslokale, med 50 prosent større grunnflate, ble satt opp i 2011/2012. Dette bygget ble trukket lenger unna Lommedalsveien, for å gi mer plass til parkering og gjøre inn- og utkjøringen mer trafikksikker. Coop Prix flyttet inn i hovedetasjen i februar 2012, mens Nettbuss fikk underetasjen på baksiden av bygget.

Forretningen ble omprofilert fra Prix til Extra i 2015.

Kilder og litteratur


Asker og Bærums Budstikke avishode 1899.jpg Coop Extra Lommedalen er basert på en artikkel publisert i Budstikkas AB-leksikon.no og lagt ut under lisensen cc-by-sa. Lokalhistoriewikis brukere kan fritt redigere og utvide artikkelen.
Flere artikler finnes i denne alfabetiske oversikten.