Nettbuss

Fra lokalhistoriewiki.no
Hopp til navigering Hopp til søk

Nettbuss AS, opprettet 1996 som NSB Biltrafikk, busselskap heleid av NSB med røtter tilbake til 1925. Nettbuss driver rutekjøring, turkjøring og ekspressruter i samarbeid med Nor-Way Bussekspress. Selskapets 18 hel- og deleide datterselskaper har over 2400 busser og utgjør rundt fjerdeparten av det norske bussmarkedet. På grunn av den sterke posisjonen i Norge gir Konkurransetilsynet ikke tillatelse til flere oppkjøp, og ekspansjonen skjer nå først og fremst i utlandet. Nettbuss har virksomhet i Sverige, Danmark og Island.

Gjennom oppkjøp og anbud er Nettbuss AS blitt en betydelig aktør også i Asker og Bærum. Selskapet er særlig stort i Buskerud, og alle ruter som går gjennom Asker og Bærum med endepunkt i Buskerud, har i tur og orden blitt kjøpt opp av Nettbuss. Gjennom anbud i Asker og Bærum har Nettbuss også fått grep om lokaltrafikken.

I 2008 var det tre Nettbuss-selskaper som drev lokaltrafikk i Asker og Bærum. Nettbuss Drammen AS administrerer rutene Asker–Drammen og OsloLierSyllingVikersund. Nettbuss Ringerike AS administrerer den viktige ruten Oslo–SandvikaHønefoss. Nettbuss Lillestrøm AS har en egen avdeling i Bærum som skjøtter lokaltrafikken i Asker og Bærum. Denne startet med servicelinjene i Asker, og fra 2003 kjører Nettbuss AS også rutene i Østre Bærum.

Asker og Bærums Budstikke avishode 1899.jpg Nettbuss er basert på en artikkel publisert i Budstikkas AB-leksikon.no og lagt ut under lisensen cc-by-sa. Lokalhistoriewikis brukere kan fritt redigere og utvide artikkelen.
Flere artikler finnes i denne alfabetiske oversikten.