Fjell kystlag

Fra lokalhistoriewiki.no
Hopp til: navigasjon, søk
Fjell kystlags logo
Fjell kystlag er lokallag av Forbundet KYSTEN og har over 25 års aktivt arbeid for vern av den gamle kystkulturen bak seg. Fjell kystlag har teke vare på og restaurert tradisjonsrike bruksbåtar og naustmiljø. Laget vart starta 23. mars 1983 av ein flokk idealistar som såg verdien av den gamle kystkulturen vår, som den gongen var i raskt forfall. I dag disponerar dei ca. 110 medlemene eit representativt utval av gamle båtar og tre bygningar med lokalhistorisk sus...

Giertsennaustet og Buanaustet på Ågotnes og Smio i Sundet - den gamle båtverkstaden på Storesund. Det staslege Giertsennaustet og den innhaldsrike smia inngår i eit heilskapleg kulturmiljø - knytt til dagleg liv og virke for vanlege menneske gjennom eit halvt hundreår - og kystlaget er ein viktig møtestad for alle som er interesserte i kystkultur.

Båter i Tradisjonsbåtregisteret

Det er opprettet et tradisjonsbåtregister på Lokalhistoriewikien og der blir båter fra færing til jekt registrert. Tradisjonsbåtregisteret er et prosjekt som har som målsetting å få oversikt over bestanden av norske tradisjonsbåter. Det er et prosjekt som er støttet av Riksantikvaren og er et samarbeid mellom Forbundet KYSTEN og museumsnettverket for Kystkultur og fiskerihistorie. Båtene som er nevnt under er registrert der og ved å klikke på linken, kommer dere til siden med registreringen.


Ekstern lenke