Gunvor Liudalen

Fra lokalhistoriewiki.no
Hopp til navigering Hopp til søk

Gunvor Liudalen (født 13. april 1914, død 21. juli 2014) arbeidde som sydame og reinholder. Liudalen bodde hele livet i Hunndalen ved Gjøvik.

Hun arbeidde i hele 30 år som sydame. Liudalen dreiv med hjemmesøm og sydde bukser for firmaet O.H. Korshavn på Gjøvik. Seinere hadde hun reingjøringsjobb for Televerket på Gjøvik. De siste åra før hun ble pensjonist, vaska hun og laga mat til telemontørene i Hunndalen.

Som ganske ung ble Gunvor gift med Bjørn Liudalen fra Gjøvik. De fikk to barn, og seinere kom det barnebarn, oldebarn og tippoldebarn. Gunvor Liudalen ble enke i 1985, men klarte seg sjøl helt til hun var 98 år. Nå har barnebarnet overtatt huset, men Gunvor bodde som hundreåring fortsatt i huset hun og mannen bygde i 1961. Det ligger høgt og fritt i Haugenvegen, litt sør for Hunndalen sentrum. Tidligere bodde familien nede i sjølve Hunndalen.

Kilder og litteratur


Tree.ring.arp.jpg På Lokalhistoriewiki skriver vi artikler om hundreåringer. Vi oppfordrer historielag og enkeltpersoner til å bli med på denne dugnaden. Vi ønsker både bilder og tekst om personene.
Flere artikler og bilder finner du i denne alfabetiske oversikten.