Hallingløkka

Fra lokalhistoriewiki.no
Hopp til navigering Hopp til søk
Hallingløkka
Foto: Mette Martinsen

Hallingløkka i Kongsberg, opphavlig Løkka, ble kjøpt av Erling Halling i 1916. Huset ble bygget, og familien Halling bodde her om sommeren. Far var feiermester Petter Severin Halling. Familien hadde ni barn. Fra begynnelsen av 1920-tallet bodde de på løkka hele året. De hadde en ku og en gris. 11. februar 1929 brant huset ned. Stort sett alt familien eide gikk med i brannen. Familien flyttet deretter til Drammensveien.

Under krigen var det poteter nesten over hele løkka, bortsett fra på tunet. Slekt og venner fikk hver sin åkerlapp. Om høsten ble det kjørt et stort hestelass med poteter til byen. Løkka ble holdt i hevd til midt på 1950-tallet. I dag holdes løa i stand, og løkka ryddes for kratt/skog.

Kilde

Se også

Galleri


Valknute Kaar 2009.gif Hele eller deler av Hallingløkka er basert på en artikkel fra prosjektet Kulturminneløypa og er lagt ut på lokalhistoriewiki.no under lisensen cc-by-sa. Lokalhistoriewikis brukere kan fritt redigere og utvide artikkelen. Når artikkelen har fjernet seg tilstrekkelig fra originalen, kan dette merket fjernes.
Flere artikler finnes via denne alfabetiske oversikten.