Haslumseter kapell

Fra lokalhistoriewiki.no
Hopp til navigering Hopp til søk
Haslumseter kapell.
Foto: AB-leksikon (2004).

Haslumseter kapell er et kapell på Haslumsetervollen i Bærumsmarka, nord for Brunkollen, der Haslumseter lå tidligere. Kapellet ble innviet 21. september 1969 og eies og drives av menigheter i Bærum og vestre del av Oslo. Før og etter gudstjenesten på søndager er peisestuen åpen for servering, og det er overnattingsmulighet for inntil 25 personer.

Ideen om et sportskapell ble fremsatt allerede i 1942, og diverse komiteer ble nedsatt. Fem år senere ga godseier Løvenskiold tilsagn om tomt på Haslumsetervollen, 409 moh. Arkitekt Magnus Poulsson la frem flere forslag. Kapellet skulle inneholde kirkerom med plass til 150 personer, galleri for 50 personer, peisestue, kjøkken, to soverom og kjeller. Flere forhold forsinket prosessen, men i 1969 sto kapellet til slutt ferdig. I dag fremstår kapellet først og fremst som et gudstjenestested. På 1970-tallet ble kapellet også brukt til en ukes konsentrert konfimasjonsforberedelse, med påfølgende konfirmasjon i kapellet.

Asker og Bærums Budstikke avishode 1899.jpg Haslumseter kapell er basert på en artikkel publisert i Budstikkas AB-leksikon.no og lagt ut under lisensen cc-by-sa. Lokalhistoriewikis brukere kan fritt redigere og utvide artikkelen.
Flere artikler finnes i denne alfabetiske oversikten.