Helios Handicapidrettslag

Fra lokalhistoriewiki.no
Hopp til navigering Hopp til søk

Helios Handicapidrettslag i Bærum ble stiftet 7. februar 1973. Treningen foregår på Dønski videregående skole. Laget driver med boccia, piggeidrett og svømming, tidligere også bueskyting og bordtennis. Ca. 100 medlemmer (2007). Klubbens arrangementer foregår i Rykkinnhallen, tidligere også i Nadderudhallen.

Medlemmer med gullmedalje i internasjonale mesterskap: Marit Lysen, Jan Erik Stenberg og Svein B. Simensen (bordtennis), Oscar Sjølie, Arnstein Nesset, Stig Kolstad og Bertil Linderup (boccia). Klubbens medlemmer har tatt en rekke NM-gull i boccia, både individuelt og i lag.

Helios-lekene var idrettsleker som Helios Handicapidrettslag lenge arrangerte én gang i året; fra midt på 1970-tallet til 1993 i Nadderudhallen, i årene 1994–2003 i Rykkinnhallen. De første årene ble det konkurrert i boccia, bordtennis og bueskyting, senere var boccia eneste idrett på programmet. Siden 2003 har Helios-lekene – som var en lagkonkurranse – vært erstattet av det individuelle stevnet Helios Grand Prix, som også arrangeres i Rykkinnhallen én gang i året.

Asker og Bærums Budstikke avishode 1899.jpg Helios Handicapidrettslag er basert på en artikkel publisert i Budstikkas AB-leksikon.no og lagt ut under lisensen cc-by-sa. Lokalhistoriewikis brukere kan fritt redigere og utvide artikkelen.
Flere artikler finnes i denne alfabetiske oversikten.