Helmer Moe

Fra lokalhistoriewiki.no
Hopp til navigering Hopp til søk
Helmer Moe fylte 100 år i 1948. Faksimile fra Aftenposten (avfotografert av Stig Rune Pedersen).

Helmer Moe (født 6. mai 1848 i Fosnes kommune, død 17. mai 1952) var bestyrer av Hemnesbruket, som lå på Hemnesberget, Hemnes kommuneHelgeland. Han var også meterologisk medarbeider i Nordlands Avis. Moe fylte 100 år i 1948, og fikk da fyldig omtale i Aftenposten.

Tross sin høye alder er Moe åndsfrisk og vital. Inntil for kort tid siden vandret han på små turer, og det er ikke mange år siden han holdt sitt hus med hoggen ved.[...] Moe følger med i alle tidens spørsmål, leser uten briller og fører selv sin korrespondanse.[...] Han er i bestittelse av strålende humør, ingen kjeder seg i hans selskap.

Han var gift med Anna Moe (1847-1907), men overlevde både kona og de to barna deres. Han døde 17. mai 1952, 104 år gammal, og var da en av Norges eldste menn. Gravminnet på Hemnes kirkegård sto fortsatt i 2011, da det ble fotografert i regi av DIS-Norge.

Kilder og litteratur

Eksterne lenker


Tree.ring.arp.jpg På Lokalhistoriewiki skriver vi artikler om hundreåringer. Vi oppfordrer historielag og enkeltpersoner til å bli med på denne dugnaden. Vi ønsker både bilder og tekst om personene.
Flere artikler og bilder finner du i denne alfabetiske oversikten.