Hjelp:Fotnoter

Fra lokalhistoriewiki.no
Hopp til: navigasjon, søk

Dennes hjelpesida er under omarbeiding, og kan bli endra i løpet av kort tid.

Bruk referanser er en viktig huskeregel på en wiki. Det er viktig overfor leserne, som skal være sikre på at informasjonen er korrekt, og andre brukere som skal kunne følge med på at vi opprettholder et godt kvalitetsnivå. På et historieprosjekt som lokalhistoriewiki.no er dette spesielt viktig; opplysninger har ofte svært liten verdi for andre dersom de ikke belegges med kilder.

Det finnes en egen funksjon for å oppgi referanser i tekst. Denne sørger automatisk for at fotnoter kommer i rett rekkefølge, og gjør det enkelt å hoppe mellom tekst og noter.

Innlegging og formattering av referanser

For å legge inn en referanse:

  • Skriv <ref>Referansetekst</ref>.
  • Legg inn et avsnitt for referanser under artikkelteksten:
==Referanser==
<references /> (knappen til dette finner du både over og under redigeringsvinduet, over ser den slik ut: Button ref.png og under er den skrevet i klartekst.

Dersom en referanse går igjen flere ganger i artikkelen kan den gis et unikt navn:

  • Skriv <ref name="unikt navn">Referansetekst</ref>.
  • For å bruke samme referanse igjen, skriv <ref name="unikt navn"/>.

Referanseteksten kan inneholde både interne og eksterne lenker.

Hva med ibid., op.cit. eller samme sted?

Det anbefales ikke å bruke ibid. ved flere påfølgende referanser til samme kilde. Dette fordi det er flere som redigerer artiklene, og det er ikke sikkert at andre brukere er oppmerksom på dette og derfor legger inn andre referanser mellom uten å korrigere. Op.cit. eller samme stedkan også være problematisk dersom teksten redigeres slik at rekkefølgen byttes om.