Holmen idrettspark

Fra lokalhistoriewiki.no
Hopp til navigering Hopp til søk

Holmen idrettspark, Vogellund 20, Nesbru i Asker. Et av Asker og Bærums mest rikholdige idrettsanlegg. Består (2008) av tre fotballbaner (kunstgress, gress og grus), ishall, fjellhall (flerbrukshall for innendørsidretter), tennisanlegg med egen hall og fem utendørs baner, hoppbakker og 3 kilometer lysløype. Den største Holmenbakken fikk stillas i 1954 og tålte hopp på over 60 m. Den var lenge en svært populær bakke til både trening og konkurranser, men har de siste årene ikke vært i bruk. Holmen idrettspark brukes primært av Holmen Idrettsforening, Holmen Hockey og Holmen Tennisklubb, men også av andre idrettslag i Asker.

Holmen Idrettshall

Holmen Idrettshall er nå del av Holmen idrettspark. Fjellhallen som ble åpnet i 1983, består av flerbrukshall for innendørsidretter, turnhall og 110 meter løpebane med lengdegrop. Tilrettelagt som tilfluktsrom. Utbyggingen av fjellhallen ga ikke bare bedre treningsmuligheter for idrettslagene i distriktet, massene fra fjellet ble også blant annet benyttet til å utvide og forbedre grusbanen utenfor.

Holmen Ishall

Holmen Ishall, ishall oppført i 1989 i det som senere fikk navnet Holmen idrettspark. Hallen eies av Asker kommune, men drives av Holmen Hockey gjennom selskapet Holmen Ishall Drift AS. Tilskuerkapasiteten er på 350 sitteplasser, 200 ståplasser.

Koordinater: 59.8539529° N 10.48501° ØAsker og Bærums Budstikke avishode 1899.jpg Holmen idrettspark er basert på en artikkel publisert i Budstikkas AB-leksikon.no og lagt ut under lisensen cc-by-sa. Lokalhistoriewikis brukere kan fritt redigere og utvide artikkelen.
Flere artikler finnes i denne alfabetiske oversikten.