Ida Aag

Fra lokalhistoriewiki.no
Hopp til navigering Hopp til søk

Ida Aag (født 11. mai 1901 i Rødøy, død 16. juni 2005) vokste opp i Seinesvika, nord for Sleipnesodden i Rødøy. I 1926/27 flytta hun til Langnes, ytterst i Melfjorden, der hun gifta seg med den ni år eldre Alfred Aag (1892-1977). Paret fikk tre barn, og etter hvert kom det barnebarn og oldebarn.

Fordi det ikke kom fast vegforbindelse til Langnes, flytta paret til Tonnes i Lurøy. Ida Aag, som ble enke i 1977, bodde på sine eldre dager hos dattera Inga og svigersønnen Sigurd Iversen.

I 2001 fylte hun 100 år og fikk besøk av Rana Blad. Avisa kunne meddele at Ida Aag var Lurøys eldste innbygger «og fremdeles er kunstbrodering hennes daglige gjøremål. Det er hennes arbeid». Ida Aag hadde vært interessert i dette håndarbeidet siden 1911, da ei eldre søster kom hjem fra folkehøgskole med fine broderier.

Hun levde til hun var 104 år. Ida Aag ble i 2005 gravlagt ved sida av mannen på Konsvik kirkegård.

Kilder og litteratur


Tree.ring.arp.jpg På Lokalhistoriewiki skriver vi artikler om hundreåringer. Vi oppfordrer historielag og enkeltpersoner til å bli med på denne dugnaden. Vi ønsker både bilder og tekst om personene.
Flere artikler og bilder finner du i denne alfabetiske oversikten.