Ingrid Øvringmo

Fra lokalhistoriewiki.no
Hopp til navigering Hopp til søk

Ingrid (Lorentse) Øvringmo (født Dalos 9. november 1912, død 22. februar 2014 på Mo i Rana sykehus) var ei husmor med et stort samfunnsengasjement. Hun bodde på Utskarpen i Rana kommune.

Hun mista mora si som 15-åring og måtte derfor være husmor med ansvar for to mindre søsken, på sju og ni år. I 1942 ble hun gift med Harald Øvringmo, og de bygde seg hus, der sønnene Yngvar og Per vokste opp.

Ved sida av familien engasjerte Øvringmo i nærmiljøet, spesielt i Sanitetsforeninga i Utskarpen, som hun var med på å grunnlegge i 1931. I starten var det kampen mot tuberkulosen foreninga involverte seg sterkest i, i tillegg til at de samla inn penger til ei sjukebåre i bygda. Ingrid Øvringmo var med i sanitetsforeninga i over 70 år, og satt som leder i flere perioder. Da hun i 2002 fylte 90 år, var hun sekretær! Øvringmo kjempa også for eldresenter i Utskarpen og var en av forkjemperne for museet i bygda.

Kilder og litteratur


Tree.ring.arp.jpg På Lokalhistoriewiki skriver vi artikler om hundreåringer. Vi oppfordrer historielag og enkeltpersoner til å bli med på denne dugnaden. Vi ønsker både bilder og tekst om personene.
Flere artikler og bilder finner du i denne alfabetiske oversikten.