Josefine Laurentiussen

Fra lokalhistoriewiki.no
Hopp til navigering Hopp til søk

Josefine Laurentiussen (født 10. mai 1901 på Tjøme, død 24. juni 2002) var småbruker på Tjøme.

Hun vokste opp på Tjøme i Vestfold, som datter av sjømann og stuert Johan Jonassen og Trine. Josefine gifta seg med Nikolai Laurentiussen. Paret fikk to barn og dreiv småbruk sammen. I vinterhalvåret var mannen borte på hvalfangst, og da hadde Josefine eneansvaret for både bruket og barna. Fra 1940 var Nikolai krigsseiler, på tankskip mellom Europa og USA, og kom ikke hjem før krigen var over.

Småbruket overlot de etter hvert til etterkommerne, og da mannen ble pensjonist, flytta de til leilighet på Knarberg. I 1978 ble Josefine enke, og fra 1994 bodde hun i Tønsberg. Som 98-åring fikk hun plass på Nes bo- og behandlingssenter. To år seinere fylte hun 100, med besøk av ordføreren og Tønsbergs Blad. Til avisa fortalte jubilanten at hun syntes det var «utrolig at hun nå opplever å ha blitt så gammel, men at hun trives med tilværelsen og får dagene til å gå med mye lesning og håndarbeid. Hekling er favorittbeskjeftigelsen».

Hun døde drøyt ett år seinere og ble gravlagt på Tjøme kirkegård.

Kilder og litteratur

Eksterne lenker


Tree.ring.arp.jpg På Lokalhistoriewiki skriver vi artikler om hundreåringer. Vi oppfordrer historielag og enkeltpersoner til å bli med på denne dugnaden. Vi ønsker både bilder og tekst om personene.
Flere artikler og bilder finner du i denne alfabetiske oversikten.