Karen Marie Idland

Fra lokalhistoriewiki.no
Hopp til navigering Hopp til søk

Karen Marie Idland (født Nevland 10. juli 1900 på Ålgård, død 30. juni 2001) var bl.a. gardsarbeider og husholderske, bosatt på Figgjo i Sandnes kommune.

Hun var gift med Karsten Idland (1899-1939), og de fikk 13 barn. Karsten døde da Karen Marie bare var 39 år gammal, og nr. 13 fortsatt var i magen. Som enke sleit hun økonomisk, med mye gjeld, men i 1949 tok hun med seg de åtte minste ungene til Canada for å stelle for en eldre mann. Dette oppholdet varte i bare ett år, men hun drog over igjen flere ganger seinere. Flere av ungene slo seg permanent ned i Canada.

Hun klarte seg sjøl til hun var 96 år, men hun flytta da til Rovikheimen. 10. juli 2000 var det innbudt til 118 gjester til Karen Maries 100-årsfeiring. I anledning dagen ble hun intervjua av Stavanger Aftenblad, og hun fortalte til journalisten at «Jeg har hatt et travelt liv og har aldri kunne ligge på latsida. Men det har også vært et godt og rikt liv».

Karen Marie døde 30. juni 2001, bare 10 dager før hun ville ha fylt 101 år. Hun og mannen Karsten er gravlagt på Time kirkegard.

Kilder og litteratur


Tree.ring.arp.jpg På Lokalhistoriewiki skriver vi artikler om hundreåringer. Vi oppfordrer historielag og enkeltpersoner til å bli med på denne dugnaden. Vi ønsker både bilder og tekst om personene.
Flere artikler og bilder finner du i denne alfabetiske oversikten.