Kilebygda kirke

Fra lokalhistoriewiki.no
Hopp til navigering Hopp til søk
Kilebygda kirke
Kilebygda.kirke.15.07.08.JPG
Foto: 15. juli 2008
Byggeår: 1859
Arkitekt: G. Kongerød
Materiale: Tre

Kilebygda kirke er en åttekantet kirke fra 1859 i Skien kommune, Telemark fylke. Byggverket er i tre og har 300 plasser. Kirken ligger snaue hundre meter fra riksvei 356 og rett ved Kilevannet.

Det ble anlagt en kirkegård rundt kirken, men grunnforholdene var dårlige og kirkegården ble flyttet til Rognsbru i 1883. Imidlertid ble det anlagt en ny kirkegård rundt kirken noen år senere da det var blitt fylt på med jord. Kilebygda har siden dette hatt to kirkegårder; en på Rognsbru og en rundt kirken.


Creative Commons License Denne artikkelen er helt eller delvis basert på artikkelen «Kilebygda kirke» fra Wikipedia på bokmål og riksmål og kan kopieres, distribueres og/eller endres slik det er angitt i lisenstekst for cc-by-sa 3.0. For en liste over bidragsytere til den opprinnelige artikkelen, se endringshistorikk knyttet til den opprinnelige artikkelen. For en liste over bidragsytere til denne versjonen, se endringshistorikk knyttet til denne siden.
Artikkelen bør gjennomgås med tanke på tilpasninger til lokalhistoriewiki.no. Se Hjelp:Forskjeller fra Wikipedia for mer informasjon.