Kjeldearkiv:Norgesbrev fra Hilda Thingulstad til Arthur G. og Signe Thingulstad 1940-04-06

Fra lokalhistoriewiki.no
Hopp til navigering Hopp til søk
Norgesbrev fra Hilda Thingulstad til Arthur G. og Signe Thingulstad 1940-04-06
Konvolutt US philatelic 1925.jpg
Informasjon om brevet
Dato: 1940–04–06
Fra sted: Oslo
Fra: Hilda Thingulstad
Til: Arthur G. og Signe Thingulstad
Til sted: USA, Ohio, Columbus
Nr. i samling: 1966
Samling: Norgesbrev
Oppbevaringssted: Fredrik Juel Haslund (1923–2006)
Tagger: Hverdagsliv, Familieforhold, brenselrasjonering, Annen verdenskrig, Værforhold, røde kors, lasarett, strikking, fottur
Viktig: Denne artikkelen kan kun endres av administratorer. Dersom endringer trengs, vennligst ta dette opp på artikkelens samtaleside eller med en administrator.

Kjære dere

Tenk at di er i Florida og så deilig di har [noen linjer er klipt bort] for, og pent hus. Jeg har det gåt og er så glad for jeg har snilde barn og svigerbarn, det er ikke mange som har det så jeg er svert fornøid. Bare jeg far være frisk. Havde brev fra Gunda, det var så morsomt at høre fra hende og jeg har bakt julekake til kaffen i dag. Si at vi skal kose os. Gamlen [leieboeren, en pensjonist] har sagd op al veden jeg fik av Sverre og ryddet op i kjelleren og nu skal jeg prøve og få lit koks som jeg skal jemme til vinteren. Vi får bare 1 hl og må skrive på tro og ære, for at få den. Men med lit lurhet og drikskilling går det. Asta har sentralfyring sadan som dere men hun har frosset så i vinter, vi har ikke lov til at ha mere [enn] 15 gr i værelset, men jeg fyrer som jeg synes. Sidder kanske lit formeget alene, men vor jeg kommer så er di så sutrende og da er det bedre og være alene. [klipt bort] er på tur. Så ver gang jeg har høne så er hun hos mig, vi har det gåt har vi ikke vi også. Det ser ud som det ber løst i jen, jeg trodde vi var sikre på fred nu men det ser ikke rart ut, di vil vist ha os nordiske land alle sammen, men vi skal nok klare os, bare vent. Alle gutter er så ivrige, di skal nok forsvare sig vis det kniper, ellers er alt bra.

Ver liten flek skal dyrkes i år med poteter og grønsaker for vi får vel ikke noget fra utland nu og så har vi køt og flesk og fisk. Fisk to gange daglig siger kostholddiriktøren for at spare på melet og passe vitaminene. Di ler vel av os di. Jeg er i bedre humør siden jeg var ute i påske blant menesker og det er bra. Nu skal jeg til med vårrengjøring bare vi slutter at fyre men det er kolt her ennu, aldrig vert så kolt før, det jeg kan huske, det er is på vinduet ennu men vi har fåt sol nu mit på dagen. Har strikket lusekofte til den vesle på Ås, di kan tro han var fin i den, border i blåt og vit, han klætte den så fint. Fredrik har fåt gevær og øver sig sent og tidlig med at skyte. Han har tat røde Kors sykejelp, også det jør di fleste unge nu, unge piker lærer sig til hånværk skomaker og snekker og alt for at erstatte menene vis di må ut. Hjørdis driver med lasarettet sit, hun har nu mange senger færdig og i morgen er det kino til intekt for lasarettet. Tigger alle steder, alt går til forsvaret. Ja alt er fint, ikke tenk på os, vi greier os fint.

Når jeg tenker på koktelen jeg fik før middag hos dere får jeg lyst til at lave en selv men det får være. Her tenker di ikke på det, det er så dyrt og Sverre smaker ikke sådant men jeg savner det. Men det er noget man kan unvære men jeg tror for gamle er det sunnt somme tider. Somme tider når jeg er nede og henter sjeken fra dig tenker jeg [jeg] skal spandere den på mig men så lar jeg det være.

Nu strikker jeg til Fredrik jumper og strømper av likt garn, han skal gå runt i Norge på fjel og daler, vis det ikke blir krig i sommer med rygsæk og stav, 2 gutter i samme klasse. Gid jeg lengter efter at bile runt og så deilig det skulde være og kunde jøre det. Husker di vi kokte og bilte videre, det var i di gode dage.

Ja tusin tak for alt, der[e] er snilde mot mig, jeg har det gåt. Hils Junior og dere er hilset fra alle.

mor