Kragerø bibliotek

Fra lokalhistoriewiki.no
Hopp til navigering Hopp til søk
Kragerø bibliotek holdt de første årene til i Løkka 82, den store bygningen øverst til venstre, i dag leiligheter og barnehage.

Kragerø bibliotek har siden 2004 holdt til i Nordraaks gate 1 i Kragerø sentrum. Biblioteket hadde før lokaler i første etasje i Løkka 82 (Løkkebakken 24).

Det nåværende biblioteket er fordelt på to etasjer med inngang til hver etasje. Øvre etasje er forbeholdt voksenavdelingen, med både skjønn- og faglitteratur. Kragerø bibliotek har en lokalsamling med bøker og filmer om nærmiljøet. Det har også et eget rom med mikrofilmleser og mikrofilm av lokalavisen Kragerø Blad Vestmar, kirkebøker og folketellinger fra nåværende Kragerø kommune. Kragerø bibliotek har dessuten en samling med flyfoto som skal digitaliseres.

I underetasjen holder barne- og ungdomsavdelingen til. Her er det også filmer, aviser og tidsskrifter, tegneserier, datamaskiner, samt en egen musikkavdeling med bøker og cd-plater. Biblioteket har dessuten offentlige publikasjoner fra Kragerø kommune.

Meierigalleriet er bibliotekets eget galleri og plass for kulturelle begivenheter. Navnet har rommet fått etter Kragerø meieri som tidligere holdt til i lokalene.

Eksterne lenker