Kystlaget Fredriksvern

Fra lokalhistoriewiki.no
Hopp til navigering Hopp til søk
Logoen til Kystlaget Fredriksvern

Kystlaget Fredriksvern ble etablert i 1994 og hadde i 212 medlemmer i 2011. Logoen har avbildet en stedstypisk seilsjekte med losmerke i storseilet. Sjekta har lang og god tradisjon i distriktet, og takket være en del ildsjeler er deler av kompetansen om dette videreført i direkte linje fra 'gammelt av', blant annet fra Ulabrand selv.

Hvis du noen gang skulle komme til Stavern, anbefaler Kystlaget deg å ta en tur ned på havna og se om du kjenner igjen noen av medlemmenes båter. De er ofte lett gjenkjennelig som følge av deres eieres nitidige stell og den evige jakt etter det optimale innen trebåtbehandling. Hvis Stavern kalles 'Norges smilehull', kan sjektene gjerne kalles perleraden i Stavern. Hvis du tror at disse kun er utstillingsobjekter kan du jo be om å bli med en liten tur, for eksempel i Kråka. Kystlaget er medlem av Forbundet KYSTEN.

Kystlaget Fredriksvern er engasjert i flere fyrstasjoner og restaurerer og leier ut Svenner fyr, Stavernodden fyr og Tvistein fyr. Fyrene er overnattinger under kystleden, som står for det enkle, miljøvennlige friluftsliv, der man ror, seiler eller går fra overnattingssted til annet.

Orlogsbriggen Fredriksvern er et stort prosjekt som kystlaget sammen med andre krefter i Stavern arbeider for å få realisert. Gå inn på Kystlaget Fredrikverns nettsider og les mer om deres aktiviteter.


Lenker