Lefdal Elektromarked

Fra lokalhistoriewiki.no
Hopp til navigering Hopp til søk

Lefdal Elektromarked, elektrokjede stiftet 1985, åpnet første butikk 3. mars 1986 i Eyvind Lyches vei 21 i Sandvika i Bærum. Etableringen skjedde i samarbeid mellom lokale Elkjøp-butikker på Bekkestua og i Sandvika, samt H. Munthe Kaas i Sandvika. Elkjøp-butikkene på Bekkestua og i Sandvika ble nedlagt da elektromarkedet åpnet, og Lefdal Elektromarked ble nytt medlem i Elkjøp-kjeden.

Selskapet var ved etableringen eid av Lefdal Holding, Erik Lefdal, Henrik Lefdal og Stein Erik Jensen. Det var det første stormarkedet innen elektro i landet, og den største butikken i Elkjøp-kjeden. Lefdal kom etter hvert i konflikt med Elkjøp-kjeden angående innkjøpspolitikken og meldte seg ut av kjeden i 1988, sammen med Bonus i Bergen og Elektrosenteret i Stavanger. Disse samarbeidet videre ved innkjøp. Lefdal Elektromarked etablerte butikker i Sandefjord (1987), Trondheim (1988), Lørenskog (1992) og Alnabru (1995). I 1993 startet de med salg av pc-er som den første elektrokjeden i landet.

I 1996 ble Lefdal Elektromarked solgt til Elkjøp. I 2000 ble Elkjøp, og dermed Lefdal Elektromarked, kjøpt opp av det engelske selskapet D.S.G.I. plc. I 2005 ble lokalene på Hamang bygd om, og i 2010 overtok de lokalene til Elkjøp på Sandvika Storsenter. I 2008 hadde selskapet 463 medarbeidere fordelt på ni varehus i Bærum, Oslo, Strømmen, Drammen, Fredrikstad, Stavanger, Bergen og Trondheim. Selskapet omsatte for 2 milliarder kroner i 2009/10. Administrerende direktør er Trond Samuelsen.

Asker og Bærums Budstikke avishode 1899.jpg Lefdal Elektromarked er basert på en artikkel publisert i Budstikkas AB-leksikon.no og lagt ut under lisensen cc-by-sa. Lokalhistoriewikis brukere kan fritt redigere og utvide artikkelen.
Flere artikler finnes i denne alfabetiske oversikten.