Lidarende (vei i Asker)

Fra lokalhistoriewiki.no
Hopp til navigering Hopp til søk

Lidarende er en vei i Asker. Den går som en kort blindvei vestover fra Solstadveien. Karl Haugen senior drev et småbruk som han kalte Lidarende, eller i enden av lia, som han selv sa det. Så kom navnet flytendes på ei fjøl, uten for sterk tilknytning til Njåls saga med Gunnar fra Lidarende.

Et eldre trehus hadde adresse til denne veistumpen, som ligger i en solrik, svak helling.

Barnebarnet Gunnar Haugen overtok eiendommen sammen med sin kone Anne-Lise i 1958. Den tidligere eiendommen ble delt opp i 1981og har nærmest utelukkende eneboliger. I sin tid hadde Lidarende som nærmeste «nabo» Johan Lassen Urdahls staudegartneri – opprettet rett etter 1900 og i drift til ca. 1950.

Heimhug staudegartneri, som det het, gikk for å være Skandinavias største med 4000–5000 forskjellige stauder, sies det. De kongelige på Skaugum, Nini Roll Anker og Sigrid Undset var blant kundene.


Asker og Bærums Budstikke avishode 1899.jpg Lidarende (vei i Asker) er basert på en artikkel publisert i Budstikkas AB-leksikon.no og lagt ut under lisensen cc-by-sa. Lokalhistoriewikis brukere kan fritt redigere og utvide artikkelen.
Flere artikler finnes i denne alfabetiske oversikten.

Koordinater: 59.8623121° N 10.457264° Ø