Lokalhistoriewiki:Samtykkeerklæring for bildebruk

Fra lokalhistoriewiki.no
Hopp til navigering Hopp til søk

For å kunne gjenbruke bilder på lokalhistoriewiki.no som andre har rettighetene til, trenger du en skriftlig tillatelse. Teksten under kan kopieres og brukes når du ber om slik tillatelse pr e-post eller brev. Svarene fra rettighetshaverne skal sendes til Norsk lokalhistorisk institutt for arkivering.


Samtykkeerklæring i forbindelse med bruk av opphavsrettslig vernet materiale på lokalhistoriewiki.no

Jeg bekrefter herved at jeg har enerett til <navn på bildet+lenke til bildet> i henhold til reglene om opphavsrett.

Jeg godtar at bildet blir publisert under den frie lisensen < velg minst én lisens>. Det innebærer at enhver har rett til å bearbeide og dele bildet med andre, herunder i en kommersiell sammenheng. Jeg kan ikke kreve at bildet blir publisert.

Bildet skal krediteres <navn på fotograf og/eller andre parter som skal navngis > på den måten som lisensen angir.

Jeg ønsker at henvisning til <URL, som regel kilden, som har informasjon om opphavsrett til bildet >, skal publiseres sammen med bildet i den utstrekning det er praktisk mulig.

Videre distribusjon av verket i opprinnelig eller endret form, skal skje under samme eller lignende vilkår som i lisensen.

Min rett til å bruke bildet påvirkes ikke av lisensen. <Jeg /navn på opphavsmann> har de ideelle rettighetene i behold, slik at bildet ikke kan publiseres i en sammenheng som er krenkende.

Denne avtalen kan ikke sies opp.


DATO

LISENSGIVERENS NAVN LISESGIVERENS STILLING (Opphavsmann, person med fullmakt til å forvalte rettighetene, annen rettighetshaver)Samtykkeerklæringen er utarbeidet av Kristine Farstadvoll, jurist ved Nasjonalbiblioteket.