Lommedalen kirke

Fra lokalhistoriewiki.no
Hopp til navigering Hopp til søk
Lommedalen kirke i 2007.
Foto: Karl Braanaas (AB-leksikon).

Lommedalen kirke, Lommedalsveien 221 i Bærum, er kirke for Lommedalen menighet, vigslet 3. desember 1995 etter at menigheten var blitt utskilt fra Bryn sogn i 1991. Arbeidet med egen kirke i Lommedalen begynte i 1920-årene, med velforeningen som initiativtaker. I 1963 ble det valgt et menighetsutvalg for saken, og lokale skoler ble brukt til gudstjenestelige formål. I 1992 ble arkitekt- og entreprenørfirmaet Lille Frøen engasjert for å tegne og reise kirken. Det var storstilt dugnad for vei, parkeringsplass og grunnarbeider.

Kirken har 300 sitteplasser, men bruk av tilstøtende menighetslokaler gir sitteplass til 700. Kunstneren Søren Ubisch har hatt hovedansvaret for kirkens utsmykning. Kirketekstilene er vevet av Kristin Jebe, og kirkeklokkene er levert av Olsen Nauen. Den minste har innskriften «Mild sang, fredens bud», den andre «Sterk klang, kraft fra Gud». Bygget med tomt, inventar og kunst kostet 35 mill. kr, og ca. 1000 mennesker var til stede ved innvielsen. Først i 1999 fikk kirken orgel, bygd med 21 stemmer av Ryde og Berg i Fredrikstad. Et kirkeskip henger ned fra taket, laget av Fredrik Arntsen.

Asker og Bærums Budstikke avishode 1899.jpg Lommedalen kirke er basert på en artikkel publisert i Budstikkas AB-leksikon.no og lagt ut under lisensen cc-by-sa. Lokalhistoriewikis brukere kan fritt redigere og utvide artikkelen.
Flere artikler finnes i denne alfabetiske oversikten.