Næringslivets Vel Strømmen

Fra lokalhistoriewiki.no
Hopp til: navigasjon, søk

Etter et initiativ fra banksjef Odd Refsahl i Den norske Creditbanks Strømmenfilial ble Næringslivets Vel Strømmen etablert i 1972. Foreningen sveiset de næringsdrivende sammen på en ny og positiv måte, noe som raskt resulterte i både moteoppvisninger, Sankt Hansfeiring, Ferie og Fritid og flere andre fellestiltak. Kjente navn som Dizzie Tunes, HMK Kongens Garde og andre var også på gjesteopptredener.

Næringslivets Vel initierte i 1975 en årlig tildeling av hedersstatuetten Strømlingen, med DnC/DnB som teknisk arrangør. Statuetten tildeles en person, lag eller forening som over tid har gjort en særlig innstats for stedet.

Næringslivets Vel arbeidet ellers med et utvidet og konsentrert sentrum. Tanker om Parkodden handelssenter ble lansert på det som da ble kalt Tangen – en tange eller nebb ut mot Sagelva, et sted hvor Strømmen Trævarefabrik med tralleforbindelse over elva hadde store trelaststabler i sin tid. Forslaget fikk lite gehør i kommunen. Men navnet Parkodden har senere blitt beholdt, også etter at området ble kjøpt av Thon-Gruppen. Foreningen ble rundt århundreskiftet nedlagt, og en del av arbeidsoppgavene ble videreført av Strømmen Gårdeierforening.