NEG 207 Bryllupsmusikk

Fra lokalhistoriewiki.no
Hopp til navigering Hopp til søk

NEG 207 Bryllupsmusikk er ei spørjeliste sendt frå Norsk etnologisk gransking i 2005 med tittel Bryllupsmusikk. Utsendar var Helene Ring Teppan i samband med hennar masteroppgåve ved Universitetet i Oslo om val av musikk i bryllaup i Noreg.

Innhaldet i spørjelista

BRYLLUPSMUSIKK

Den som besvarer listen er innforstått med at svaret blir arkivert (anonymt) og blir brukt av forskere i dag og i fremtiden. Den som svarer kan til enhver tid be om å få svaret i retur eller makulert.

En student ved Universitetet i Oslo skal skrive sin masteroppgave om valg av musikk i brylluper i Norge fra 1900 til i dag. Hun er ute etter hvilke valg som ble gjort når det gjelder inngangsmarsj, utgangsmarsj og brudevals for å finne ut om valget er et resultat av tradisjon og/eller nyskaping. Mendelsohns brudemarsj er et typisk eksempel på tradisjon, mens bruk av filmmusikk er et eksempel på nyskaping.

Vi spør etter valg av musikk til ditt eget bryllup og om bakgrunnen for valget. I tillegg vil vi gjerne at du skal fortelle det du vet om valg av bryllupsmusikk i foreldregenerasjonen og i den yngre generasjonen. Selv om ordene bryllup, brud og brudgom er brukt i listen, vil vi også gjerne ha opplysninger om seremonier knyttet til borgerlig ekteskapsinngåelse og private markeringer av samboerskap.

Les gjennom hele spørrelisten før du begynner å skrive. Lykke til!

Sjå også

Eksterne lenker