NEG 210 Henrik Ibsen 2006

Fra lokalhistoriewiki.no
Hopp til navigering Hopp til søk

NEG 210 Henrik Ibsen 2006 er ei spørjeliste sendt frå Norsk etnologisk gransking i 2006 med tittel Henrik Ibsen 2006. Utsendar var Ibsenmuseet (Oslo).

Innhaldet i spørjelista

HENRIK IBSEN 2006

Den som besvarer listen er innforstått med at svaret blir arkivert (anonymt) og blir brukt av forskere i dag og i fremtiden. Den som svarer kan til enhver tid be om å få svaret i retur eller makulert.

Norsk Folkemuseum har ansvaret for leiligheten i Arbins gate i Oslo der Henrik Ibsen bodde i sine siste leveår og der han døde for 100 år siden. I forbindelse med Ibsenåret 2006 blir leiligheten pusset opp og i mai vil både den og en stor basisutstilling om Ibsen bli åpnet. I den forbindelse ønsker museet å dokumentere hva dikteren har betydd for den enkelte. Hva har du visst om, sett og lest av Ibsen? Hva har Ibsen betydd for deg? Hvilken plass har Ibsen hatt i ditt ”litterære” liv? Vi vil gjerne at du skriver om både positive og negative tanker og opplevelser. Til slutt ber vi deg også om å skrive hvordan du opplever feiringen av Ibsen nå i år. Les gjennom hele spørrelisten før du skriver. Som vanlig vil vi at du skal fortelle så mye som mulig om dine erfaringer. Lykke til!

Sjå også

Eksterne lenker