NEG 217 Traktoren

Fra lokalhistoriewiki.no
Hopp til navigering Hopp til søk

NEG 217 Traktoren er ei spørjeliste sendt frå Norsk etnologisk gransking i 2007 med tittel Traktoren. Utsendar var Ida Kristine Teien i samband med mastergradsprosjektet hennar.

Innhaldet i spørjelista

TRAKTOREN

Den som besvarer listen er innforstått med at svaret blir arkivert (anonymt) og blir brukt av forskere i dag og i fremtiden. Den som svarer kan til enhver tid be om å få svaret i retur eller makulert.

Denne spørrelisten om traktoren er kommet i stand etter initiativ fra en student som vil skrive masteroppgave med hovedfokus på overgangen mellom hest og traktor, og hvordan dette påvirket arbeid og landskap på gården. Dette er kunnskap som også er av stor betydning for arbeidet ved Norsk Folkemuseum.

Spørrelisten er nummerert, og ber om spesialkunnskap og detaljer. Siden norsk jordbruk er sterkt varierende – på grunn av natur og driftsforhold, – kan det hende disse spørsmålene ikke passer helt for ditt hjemsted. Skriv fritt dersom det passer deg bedre, og skriv ut fra din egen erfaring og ditt landskap.

Spørrelisten kan besvares også av andre enn dem som har vokst opp på gård, eller som i dag bor på gård. Mange har god kjennskap til forhold i landbruket gjennom andre yrker og kanaler, ikke minst gjennom kunnskap og beretninger fra ektefelle, foreldre, besteforeldre eller andre slektninger. Vær eventuelt nøye med å opplyse om hvor du har din kunnskap fra. (Sted, alder på informanten, årstall hvis mulig.) Og husk: Vi vil gjerne ha svar på enkelte av spørsmålene selv om dere ikke kan svare på alle!

Les nøye gjennom spørrelisten før du begynner å skrive. På forhånd takk!

Sjå også

Eksterne lenker