NEG 220 Svigermor

Fra lokalhistoriewiki.no
Hopp til navigering Hopp til søk

NEG 220 Svigermor er ei spørjeliste sendt frå Norsk etnologisk gransking i 2007 med tittel Svigermor. Utsendar var Gjertrud Sæter.

Innhaldet i spørjelista

SVIGERMOR

Den som besvarer listen er innforstått med at svaret blir arkivert (anonymt) og blir brukt av forskere i dag og i fremtiden. Den som svarer kan til enhver tid be om å få svaret i retur eller makulert.

Denne spørrelisten er laget i samarbeid med sosiolog Gjertrud Sæter. Hun arbeider med en avhandling om svigermorrelasjoner og svigermorfortellinger.

Nesten alle som er/har vært gift eller samboere har eller har hatt en svigermor. De fleste har hørt eller lest fortellinger og vitser om henne. Mange har hørt venner og bekjentes fortellinger om personlige opplevelser med svigermor – og så er det de egne erfaringene vi har, enten vi er svigersønn, svigerdatter eller selv er svigermor.

Spørrelisten er delt inn i tre deler. Første del tar for seg den stereotype fremstillingen av svigermor slik den ofte er fremstilt i eventyr, vitser, ukebladnoveller og lignende. I neste del spør vi om du kjenner til andres opplevelser og personlige fortellinger om svigermor, og i siste del spør vi om dine egne erfaringer. Dersom du ikke ønsker å skrive så mye om egne erfaringer, er vi glade hvis du allikevel svarer på de to første delene av spørrelisten.

Selv om denne listen har kvinnelig ”hovedperson” er det viktig at også menn svarer, vi ønsker oss fortellinger fra alle synsvinkler. La assosiasjonene flyte, vær ikke redd for å skrive fritt, ta spørsmålene som en veiledning i hva vi er ute etter. Skriv så fyldig du kan!

Som vanlig er besvarelsene i NEGs arkiv anonyme. Vi minner om at det heller ikke skal være navn i selve teksten.

Les gjennom hele spørrelisten før du begynner å skrive.

På forhånd takk!

Sjå også

Eksterne lenker