NEG 221 Flytting

Fra lokalhistoriewiki.no
Hopp til navigering Hopp til søk

NEG 221 Flytting er ei spørjeliste sendt frå Norsk etnologisk gransking i 2007 med tittel Flytting. Utsendar var Norsk etnologisk gransking.

Innhaldet i spørjelista

FLYTTING

Den som besvarer listen er innforstått med at svaret blir arkivert (anonymt) og blir brukt av forskere i dag og i fremtiden. Den som svarer kan til enhver tid be om å få svaret i retur eller makulert.

Gjennom livet flytter mange av oss flere ganger. Denne gangen vil vi gjerne at du forteller om de gangene du har vært gjennom en flytteprosess, om positive og negative erfaringer, om hva du har tatt med og hva du har måttet kvitte deg med.

Å flytte fra et hjem til en ny bolig er et oppbrudd – og på samme tid en ny start. Det kan være godt, gjøre vondt, eller kanskje litt av begge deler. Noen ganger flytter man etter eget valg, ut fra ønske om bedre plass, høyere standard på bolig, ny jobb, nytt naboskap, eller rett og slett fordi man mistrives der man bor. Andre ganger kan det være indre eller ytre omstendigheter som tvinger en til å flytte. Men hvordan det enn er, så medfører bytte av bolig mye planlegging og forberedelse, mye praktisk arbeid og mange tanker og refleksjoner. I det følgende har vi listet opp noen spørsmål. Bruk dem som hjelp for erindringen. Hopper du over noen spørsmål, så angi kort hvorfor.

Som vanlig ber vi deg lese gjennom hele spørrelisten før du begynner å skrive. På forhånd takk!

Sjå også

Eksterne lenker

  • Flytting (ekstern lenke til spørjelista)