NEG S23 Soldagen i Nord-Norge

Fra lokalhistoriewiki.no
Hopp til navigering Hopp til søk

NEG S23 Soldagen i Nord-Norge er ei spørjeliste sendt frå Norsk etnologisk gransking i 1990 med tittel Soldagen i Nord-Norge. Utsendar var Marit Anne Hauan ved Tromsø museum og spørjelista er ein del av arkivserien NEG Særemne.

Introduksjon til spørjelista

SOLDAGEN I NORD-NORGE

Ved Nyere kulturhistorisk avdeling, Tromsø Museum, Universitetet i Tromsø, har vi nettopp kommet i gang med å bygge opp et nordnorsk folkeminne-arkiv. I oppbygningsfasen av dette arkivet ser vi at det er mange temaer fra vår nyere kulturhistorie som vi har lite informasjon om. Vi har et stort behov for å få fram kunnskap og erfaringer om disse temaene. Derfor er vi svært glad for at NEG har gitt oss lov til å sende med spørrelister om nordnorske temaer i sine undersøkelser.

Vi vil starte med ei spørreliste om soldagsfeiring i Nord-Norge. Soldagen er jo et særnordnorsk fenomen. Det er i vår landsdel sola forsvinner og blir borte i kortere eller lengre tid for så å komme sigende tilbake over fjellkammen. Vi kjenner lite til markeringer av at sola blir borte og solas tilbakekomst og håper at dere kan hjelpe oss med dette.

Les gjennom hele spørrelista før du begynner å skrive.

Sjå også

Eksterne lenker