NEG S26 Olympiske leker/Paralympics

Fra lokalhistoriewiki.no
Hopp til navigering Hopp til søk

NEG S26 Olympiske leker/Paralympics er ei spørjeliste sendt frå Norsk etnologisk gransking i 1994 med tittel Olympiske leker/Paralympics. Utsendarar var Anne Moestue og Eli Irene Johnsen Chang og spørjelista er ein del av arkivserien NEG Særemne.

Introduksjon til spørjelista

OLYMPISKE LEKER / PARALYMPICS

Denne vinteren har på mange måter skilt seg ut fra de vi har hatt i de siste årene. På de fleste steder i Norge har vi hatt det mange kaller "god gammeldags vinter", med masse snø og kulde. Men det som først og fremst har gjort denne vinteren til noe utenom det vanlige for oss nordmenn er selvsagt Olympiaden på Lillehammer.

Professor i sosialantropologi, Arne Martin Klausen, leder et stort forskningsprosjekt omkring lekene på Lillehammer. På Maihaugen har det også naturlig nok vært stor aktivitet omkring dokumentasjon og registrering av forhold omkring OL.

Vi i NEG har derfor ikke gjort det til noe hovedprosjekt å dokumentere OL. Men vi vil likevel prøve oss med noen spørsmål og stikkord som et særemne. Spørsmålene retter seg ikke mot OL som sådan, men mot dere, medarbeiderne, og deres opplevelse av denne enorme satsingen. Vi oppfordrer dere til å skrive om deres OL!

Sjå også

Eksterne lenker