NEG S49 Monumenter

Fra lokalhistoriewiki.no
Hopp til navigering Hopp til søk
Sinnataggen, en av skulpturene i Vigelandsparken
Foto: Nasjonalbiblioteket, 1949

NEG S49 Monumenter er ei spørjeliste sendt frå Norsk etnologisk gransking i 2005 med tittel Monumenter. Utsendar var Torunn Selberg ved Institutt for kulturstudier og kunsthistorie på Universitetet i Bergen og spørjelista er ein del av arkivserien NEG Særemne.

Introduksjonen til spørjelista

Den som besvarer listen er innforstått med at svaret blir arkivert (anonymt) og blir brukt av forskere i dag og i fremtiden. Den som svarer kan til enhver tid be om å få svaret i retur eller makulert.

Denne spørrelisten er del av et forskingsprosjekt kalt ”Plassens politikk og poesi. Aktualisering av myte, minne og monument i en moderne kontekst”. Prosjektet er knyttet til Institutt for kulturstudier og kunsthistorie ved Universitetet i Bergen og er støttet av Norges Forskningsråd. Prosjektet handler kort fortalt om hvordan mennesker bruker steder og hvilken betydning lokalsamfunn og nabolag har for mennesker: hva gjør de med stedet, og hva gjør stedet med dem? I denne omgang er vi særlig opptatt av monumenter og minneplasser. Hvilken betydning har monumenter for mennesker, hvilke monumenter blir husket, hva blir husket om monumentene, hvordan brukes de, og hvilke fortellinger er knyttet til monumentene? Det kan også dreie seg om monumenter over litterære personer.

Les gjennom hele listen før du begynner å skrive. Lykke til, og på forhånd takk!

Sjå også

Eksterne lenker