Namdal arbeiderparti
Namdal arbeiderparti var et partilag av Arbeiderpartiet. Ved innføringen av den nye valgordningen i 1906 ble Nord-Trøndelag delt inn i fire valgkretser, Stjørdals-dalføret, Verdal, Snåsa og Namdalen. Med bakgrunn i denne valgordningen ble Namdal kretsparti skilt ut som egen organisasjon i 1907, direkte tilknyttet Det norske Arbeiderparti. Namdal Kretsparti besto av Namsos og Ytre Namdal, mens bygdene i Øvre Namdalen tilhørte Snåsa, som i sin tur var en del av Inntrøndelag arbeiderparti. Denne ordningen fungerte frem til 1919, da det kom en ny valgordning. Den administrative inndelingen av partiet forble delt i Namdal og Inntrøndelag arbeiderpartier. Kretspartiet splittet i 1921, men ble samlet igjen i 1927, under navnet Namdal Forende Kretsparti, men ble etter krigen kun kalt Namdal arbeiderparti.
I 1946 møttes de to kretspartiene i Nord-Trøndelag for å organisere et tettere samarbeid i fylket. Som et resultat av dette ble samarbeidsutvalg konstituert i 1951. Fra nyttår i 1974 ledet Samarbeidsnemnda arbeidet i både Namdal og Inntrøndelag Arbeiderpartier. De to kretspartiene ble slått sammen til Nord-Trøndelag Arbeiderparti på møtet på Steinkjer 2.-3.3.1974.
I 1959 lå følgende partier under Namdal Arbeiderparti: Sørli, Nordli, Røyrvik, Harran, Grong, Høylandet, Overhalla, Vemundvik, Namsos, Klinga, Otterøy, Fosnes, Flatanger, Vikna, Nærøy, Kolvereid, Foldereid, Leka, Namsskogan og Namdal Vegarbeiderforening.