Neon Racing Cup

Fra lokalhistoriewiki.no
Hopp til navigering Hopp til søk

Neon Racing Cup var et løp og en såkalt merkecup som har navn etter bilmodellen Chrysler Neon. Bak løpet stod MøllerGruppen, som blant annet var Chrysler-importør i Norge. Løpet var kjent for sitt innslag av kjendiser bak rattet.

Historikk

Deltakerbiler i Neon Racing Cup ved Arctic Circle Raceway
Vinner av Neon Racing Cup (juniorklasse?) sammesteds

Neon Racing Cup skal ha blitt grunnlagt i 1996 som en råere og raskere utgave av en tilsvarende Neon-cup i USA. Midt i 1990-årene ble luksusbilmerket Chrysler relansert i Norge, samtidig som importøren MøllerGruppen etablerte et nettverk av forhandlere i store og mellomstore byer. Særlig ble Chrysler Voyager en storselgende modell.

Med dette som bakgrunn begynte Arne Berg i MøllerGruppen og Chrysler-forhandler Nils Tronrud å drøfte mulighetene for en Neon-cup i Norge. John Haugland fikk i oppdrag å utvikle en racingversjon av Chrysler Neon. Til sammen skal 34 biler ha blitt bygget.

Neon Racing Cup skal ha bestått til og med 2001.

Deltakere i utvalg

  • Jarle Gåsland
  • Sten Erik Nilsen
  • Fredrik Sørlie

Baner i utvalg

Sitater

Jeg kjørte selv Corsa Junior Cup i 1996, og husker hvordan Neon Cup’en gjorde at Rudskogen plutselig fremstod som “verdens navle” under løpene. Det var massevis av tilskuere, journalister, profesjonell hospitality og ikke minst A-kjendiser i gjestebilene. Det var nok derfor en journalist fra Hamar Arbeiderblad, som jeg hadde med meg til Rudskogen, skrev følgende i avisen dagen etterpå: “alle var på Rudskogen i helgen”…
– Atle Gulbrandsen (2010)

Litteratur