Nils Olssen Snekkerforretning (Vestfossen)

Fra lokalhistoriewiki.no
Hopp til navigering Hopp til søk
Nils Olssen snekkerverksted - tegning.jpg

Nils Olssen Snekkerforretning var en håndverksbedrift som lå i Vestfossen, på eiendommen «Hus no.59 i Vestfossen» (gbnr.49/50) med adresse Hammergata 3-5. Den ble etablert av snekkermester Ole Andersen, som kjøpte denne eiendommen i august 1880 og satte opp nye hus der, etter at de gamle hadde brent i den store brannen som rammet Vestfossen i april samme år.[1] Ole Andersen var først og fremst bygningssnekker, men han drev også snekkerverksted under firmanavnet «O. Andersen».

På begynnelsen av 1900-tallet ble bedriften overtatt av sønnen, snekkermester Nils Olssen, og han utviklet snekkerverkstedet til å bli en virksomhet med flere ansatte svenner og læregutter. Verkstedet fikk firmanavnet «Nils Olssens snekkerforretning», men ble lokalt ofte bare omtalt som «Snekker Olssen». Verkstedet leverte kvalitetsmøbler til et ganske stort distrikt.[2]

Utover på 1950-tallet ble konkurransen med fabrikkproduserte møbler stadig hardere, men firmaet fortsatte fram til Nils Olssen døde i 1962. Da overtok den ene av sønnene, Hans Grip Olssen, som flyttet virksomheten til Hokksund. Der spesialiserte han seg på produksjon av kister og etablerte firmaet Eiker Begravelsesbyrå.

FotogalleriKilder:

Steen, Inger Tveten: Litt familie-og næringslivshistorie fra Vestfossen i Eikerminne 2011, s.52-56.

Referanser


Eiker Leksikons logo.jpeg Nils Olssen Snekkerforretning (Vestfossen) inngår i prosjektet Eiker Leksikon og er lagt ut under lisensen cc-by-sa. Lokalhistoriewikis brukere kan fritt redigere og utvide artikkelen.
Flere artikler finnes i denne alfabetiske oversikten. Ønsker du å bidra til delprosjektet? Kontakt Bent Ek på hans diskusjonsside!