Olav Bergene Holm

Fra lokalhistoriewiki.no
Hopp til navigering Hopp til søk

Olav Bergene Holm (født 14. januar 1935 i Kvelde) er tidligere industrileder og politiker (Kristelig Folkeparti). Han er sønn av Paul Bergene Holm, grunnleggeren av Bergene Holm, sagbruksbedriften i Larvik.

Biografi

Olav Bergene Holm fullførte realskolen som privatist og tok handelsutdannelse ved Drottningborg ved Grimstad. Han gikk inn i bedriften som 16-åring i 1956, gikk gradene og ble teknisk direktør.

Bergene Holm var sterkt engasjert i næringslivets bransjeorganisasjoner i Larvik. I tillegg til politisk engasjement har han også vært engasjert i Normisjon, Norsk Luthersk Misjonssamband og Kristen Muslimmisjon. Han har hatt verv i Larvik Industriforening, Larvik Havnestyre samt Treindustriens Tekniske Forening.

Politikk

Han var ordfører i Hedrum 1976-1985. Bergene Holm var vararepresentant til Stortinget i Vestfold 1985-1989. Han møtte 65 dager i perioden.[1] Som ordfører i Hedrum engasjerte han seg i samarbeidet med kommunens vennskapsby i Polen, Malbork. Han har besøkt byen 15 ganger med hjelpesendinger fra Polen-komiteen fra 1982 til 1998.[2]

Bergene Holm har også sittet i fylkestinget i Vestfold og i kommunestyret i storkommunen Larvik.

Biografi

Olav Bergene Holm er sønn av grunnleggeren av Bergene Holm, sagbruksbedriften i Larvik. Han har arbeidet som teknisk direktør i bedriften i 50 år og sterkt engasjert i næringslivets bransjeorganisasjoner i Larvik. I tillegg til politisk engasjement har han også vært engasjert i Normisjon, Norsk Luthersk Misjonssamband og Kristen Muslimmisjon.

Heder

Kilder

Referanser


Creative Commons License Denne artikkelen er helt eller delvis basert på artikkelen «Olav Bergene Holm» fra Wikipedia på bokmål og riksmål og kan kopieres, distribueres og/eller endres slik det er angitt i lisenstekst for cc-by-sa 3.0. For en liste over bidragsytere til den opprinnelige artikkelen, se endringshistorikk knyttet til den opprinnelige artikkelen. For en liste over bidragsytere til denne versjonen, se endringshistorikk knyttet til denne siden.
Artikkelen bør gjennomgås med tanke på tilpasninger til lokalhistoriewiki.no. Se Hjelp:Forskjeller fra Wikipedia for mer informasjon.