Porsgrunn bibliotek

Fra lokalhistoriewiki.no
Hopp til navigering Hopp til søk

Porsgrunn bibliotek er folkebiblioteket i Porsgrunn kommune i Telemark. Det holder til i Rådhusgata 3. Biblioteket har gjennom hele året åpent mandag-lørdag, og i tillegg er det søndagsåpent fra første søndagen i oktober til siste søndagen i mars.

Det finnes et eget lokalhistorierom på bibloteket, med digitale løsninger og egne lokaleutgivelser som representerer alt fra lokal industri til slektsforskning. Eksempler fra lokalsamlingen er: Bjørg Vik-samlingen, Digitaliserte Porsgrunns bilder, det komplette arkiv fra Porsgrunn Dagblad i tillegg til bøker, tidsskrifter fra Telemark, Buskerud og Vestfold. Det finnens lokale lag Porsgrunn bibliotek samarbeider med, for eksempel DIS-Telemark og Grenland Ættehistorielag.

Biblioteket tilbyr sammen med DIS-Telemark og Grenland Ættehistorielag en tjeneste som heter «lån en slektsforsker», man kan avtale tid og få låne en slektsforsker hvis man er interessert i slektsforskning og vil ha litt starthjelp på hvordan komme i gang. Både DIS-Telemark og Grenland Ættehistorielag har dessuten medlemsmøtene sine på biblioteket.

Kilder

Eksterne lenker