Prinsesse Ragnhilds bryllup

Fra lokalhistoriewiki.no
Hopp til navigering Hopp til søk

Prinsesse Ragnhilds bryllup, da prinsesse Ragnhild giftet seg med Erling Lorentzen, sto i Asker kirke den 15. mai 1953. Prinsesse Ragnhild vokste opp på Skaugum i Asker, som ble gitt i bryllupsgave til hennes foreldre i 1929.

Det var biskop Eivind Berggrav som foretok vielsen. Ordfører Halvard Torgersen representerte Asker kommune. Tilskuerantallet ble anslått til 25 000 og Asker jernbanestasjon meldte at det var «den verste dag de noensinne hadde hatt der». 7000–8000 mennesker, vesentlig fra Oslo, kom og returnerte med tog. En rekke ekstratog var satt opp, og mellom klokken 18 og 19 gikk det i alt sju tog til Oslo. Tilla Valstad (1871–1957) var invitert til kirken og i følge historien var hun den eneste av gjestene fra Asker som gikk; alle andre ble kjørt i bil.


Asker og Bærums Budstikke avishode 1899.jpg Prinsesse Ragnhilds bryllup er basert på en artikkel publisert i Budstikkas AB-leksikon.no og lagt ut under lisensen cc-by-sa. Lokalhistoriewikis brukere kan fritt redigere og utvide artikkelen.
Flere artikler finnes i denne alfabetiske oversikten.