Rolf Staver

Fra lokalhistoriewiki.no
Hopp til navigering Hopp til søk
Rolf Staver ønsker velkommen til Tyrvinglekene på Nadderud stadion i 1963.
Foto: Budstikka

Rolf Staver (født 1912 i Bærum, død 1975) var idrettsleder.

I IL Tyrving vil ett medlem alltid rage over alle andre: Rolf «Boien» Staver. Som 10-åring var han med på å stifte klubben (den gang IL Tanum), og senere var han aktiv i både orientering og friidrett. Det var imidlertid som leder og administrator han ble legendarisk. Staver var formann i Tyrvings hovedstyre i 26 år og i friidrettsutvalget i 28 år.

Først og fremst huskes han som stevneleder. «Boien» var den allestedsnærværende og selvskrevne leder for friidrettsstevner av alle slag. Han tok initiativet til og ledet Tyrvinglekene – Norges største friidrettsstevne for barn og unge – fra 1952 til sin død, først på Kadettangen, senere på Nadderud Stadion.

Staver hadde full oversikt over klubbens virksomhet; fra styrepapirer til leie av pølsekjeler, skriving av startlister og det inntektsmessig mest gunstige utvalg av sjokolade når en salgsbod skulle settes opp foran et stevne. Han påtok seg også flere verv i Norges Friidrettsforbund og Akershus Friidrettskrets.

For sin usedvanlige innsats som idrettsleder ble Rolf Staver rett før sin død hedret med Kongens fortjenstmedalje i gull.


Asker og Bærums Budstikke avishode 1899.jpg Rolf Staver er basert på en artikkel publisert i Budstikkas AB-leksikon.no og lagt ut under lisensen cc-by-sa. Lokalhistoriewikis brukere kan fritt redigere og utvide artikkelen.
Flere artikler finnes i denne alfabetiske oversikten.


Kilder