Ruth Seierstad

Fra lokalhistoriewiki.no
Hopp til navigering Hopp til søk
Ivar og Ruth Seierstad er gravlagt på Nordstrand kirkegård i Oslo. Gravminnet var på fotograferingstidspunktet noe vanskelig å lese.
Foto: Stig Rune Pedersen (2014).

Ruth Seierstad (født Mathiesen 1. mars 1900, død 29. april 2001) var lærer, seinere husmor.

Hun vokste opp på Husø ved Tønsberg, som datter av styrmann Østen Mathiesen (1862–1940) og Josefine (1859–1949). Etter eksamen ved Notodden lærerskole ble hun ansatt som lærer i Herad ved Farsund, seinere ved Nauen skole i Sem.

I 1929 ble hun gift med teologen Ivar P. Seierstad (1901-87), som ble professor i gammeltestamentlig teologi ved Menighetsfakultetet i Oslo. Ruth Seierstad var sjøl engasjert i kristelig arbeid, for blant annet Santalmisjonen, Israelsmisjonen og Menighetsfakultetet. Hun var også medlem av Blå Kors og Det Hvite Bånd.

Ifølge adresseboka for Oslo 1960/61 bodde ekteparet Seierstad i Solveien 38Nordstrand i Oslo. På sine eldre dager bodde Ruth Seierstad på Bekkelagshjemmet, Ekebergveien 122. Seierstad, som ble 101 år gammel, er gravlagt ved siden av mannen på Nordstrand kirkegård.

Kilder og litteratur

Eksterne lenker


Tree.ring.arp.jpg På Lokalhistoriewiki skriver vi artikler om hundreåringer. Vi oppfordrer historielag og enkeltpersoner til å bli med på denne dugnaden. Vi ønsker både bilder og tekst om personene.
Flere artikler og bilder finner du i denne alfabetiske oversikten.