Samtale:Forsvaret

Fra lokalhistoriewiki.no
Hopp til navigering Hopp til søk

Jeg vil anbefale å skrive dette litt om, da forsvarssjefen er øverste militære rådgiver for regjeringen. Forsvarsministeren er politiker, konstituisjonsltansvarlig for forsvaret, og ingen militær rådgiver i seg selv. Dette bør ses på på nytt. Hilsen --Stigrp 7. feb 2013 kl. 09:12 (CET)

Takk, det var en redigeringsglipp i setningen. Chris Nyborg 7. feb 2013 kl. 09:48 (CET)
Den er grei :-) Hvordan har du tenkt å bygge ut artikkelen, det er jo et stort emne? Noen tanker? Jeg kan bidra så godt jeg kan, men du får lage et oppsett? Hilsen --Stigrp 7. feb 2013 kl. 10:11 (CET)


Jeg har egentlig ikke tenkt noe på det. Den er oppretta for å fylle et hull, der var mange røde lenker til artikkelen. Så jeg lagde ei spire som fortalte det helt grunnleggende. Et fokus i en utvida artikkel bør være historia med vektlegging av de steder Forsvaret har aktivitet, og en oversikt over tjenestesteder som finne nå (det er ikke så mange etter alle nedleggelser). Jeg vet ikke om jeg er den som er mest egna til å gjøre det, særlig nyere forsvarshistorie (etter 1945) er jeg rimelig svak på. Chris Nyborg 7. feb 2013 kl. 12:30 (CET)
Forsvaret er stort lerret å dekke, og det er i stadig forandring, så her bør nok mange bidra. Men det hele bør nok ha nokså sterkt lokalhistorisk preg, der artikelen knytter seg opp til steder i landet der forsvaret er, eller har vært, lokalisert osv. Hilsen --Stigrp 7. feb 2013 kl. 12:41 (CET)