Samtale:Holstein

Fra lokalhistoriewiki.no
Hopp til navigering Hopp til søk

Godt samarbeidsprosjekt

Hei Arnfinn og Hans. Holstein må vel vere eit døme på wikisamarbeid på sitt beste. Her har tre nokså kompetente historikarar gitt kvar sine bidrag til artikkelen! I tillegg er det nemnd litteratur som inviterer til enda fyldigare handsaming av emnet, særleg tradisjonen om dei heimvende Holsteinkaranes storverk på ymse område. Noko er det sikkert hald i, noko er nettopp tradisjon, ubekrefta og vanskeleg å greie sikrare ut om. Når høvet melder seg, kan vi kanskje sjå nærara på t.d. tradisjonen som Ivar Kleiven peikar på.

Dessutan: kanskje nokon kjenner til nordmennene som var med i krigane i Schleswig og Holstein i 1860-åra? Dette var vel eit utslag av skandinavistiske idear.

Eg ber om orsaking for den rustete nynorsken min, men tykte at også kategorisamtalen skulle førast på landsmålet, sidan artikkelen var det.Trond Nygård (Kallrustad) 1. feb 2012 kl. 09:52 (CET)

Hei Marianne. Dette er en veldig fin artikkel.Vennlig hilsen Marthe Glad 14. feb 2012 kl. 10:18 (CET)
Vel, det er no Trond som skal ha æra for at dette vart eit samarbeidsprosjekt - min opphavlege intensjon var nå berre å gje litt bakgrunn m.a. til eit litt smalt tema og kjeldemateriale eg har arbeidd med ein del i det siste. Men kjekt med forklaringa til den T-banestasjonen eg passerer kvar gong eg er på Riksarkivet - har ofte lurt på om det kan vere ein samanheng med den operasjonen. Mvh Arnfinn Kjelland 14. feb 2012 kl. 10:43 (CET)
Det var bare for å vise en liten endring på kurs.Vennlig hilsen Marthe Glad 14. feb 2012 kl. 10:45 (CET)
Og jeg trakk den fram som et veldig godt eksempel på wikisamarbeid. :) Marianne Wiig 14. feb 2012 kl. 10:47 (CET)
Takk for pene ord og godt samarbeid. Skal også se om jeg kan skrive litt om et par av Holstein-stedene som foreløpig lyser rødt!Trond Nygård (Kallrustad) 15. feb 2012 kl. 11:51 (CET)