Samtale:Rom-farten i Verdal 1960

Fra lokalhistoriewiki.no
Hopp til navigering Hopp til søk

Du kan godt skrive inn dit bidrag her - klikk på "+" først - Skriv ditt navn under og husk å lagre.

Bevaring av minner

Først, et forzinket «god bedring» fra meg. Så: Vi har laget en ordning for å bevare personlige minner på wikien, slik at de ikke bare ligger i redigerbar form i artikler, men også er lagret og låst og dermed kan brukes som primærkilder av andre. Et eksempel på dette er Kjeldearkiv:Blant bohemer og soldater, og et par andre ligger i Kategori:Personlige minner. I forbindelse med denne artikkelen tror jeg det kan være av interesse å sørge for at førstehåndsberetninger som kommer inn blir bevart på en slik måte i tillegg til at de samles i artikkelen, så vi er sikre på å beholde primærkildene intakt for ettertiden. Chris Nyborg (Cnyborg) 30. jan 2009 kl. 18:04 (CET)

Det første minnet er kopiert over, Kjeldearkiv:Rom-farten i Verdal 1960 / Lillevang på Tinden. Chris Nyborg (Cnyborg) 30. jan 2009 kl. 22:06 (CET)

Småplukk

Hei hei. Denne artikkelen er i ferd med å bli veldig morsom! Her er likevel litt småplukk fra min side:

  • Du kommer med informasjon av typen "Fant ikke verdalingen for den 28. på mikrofilmen". Absolutt interessant for leserne å vite dette, men det er ikke sikkert det trenger å stå i teksten. Ett alternativ er å lage en fotnote på det. Dette gjør du ved å sette referanseklammer rundt teksten som du vil ha inn i fotnoten. Dette vil se slik ut:
<ref>Fant ikke verdalingen for den 28. på mikrofilmen</ref>

Nederst på siden lager du en overskrift som heter "referanser", "fotnoter" eller "merknader", og setter inn:

<references/>

Da vil denne fotnoten dukke opp av seg selv.

  • Datoer: Når du skriver om ting som sto i avisene for så lenge siden som 1960, er det flott om du skriver nøyaktig dato på alle avisene. Siden denne romfarten virker osm en hendelse som har fått stor oppmerksomhet lokalt, er det godt å vite om opplysningene du har funnet sto i avisene samme året, eller senere.

Lykke til videre med romfarten! --Marthe Glad Munch-Møller (Marthe Glad) 20. feb 2009 kl. 09:56 (CET)

Hei igjen

Jeg har triksa litt med formateringa på artikkelen deres, i et forsøk på å få den til å visuelt sett ligne på de andre artiklene på wikien, og likevel la den ha sin egen spesielle form. Vennlig hilsen--Marthe Glad Munch-Møller (Marthe Glad) 26. jun 2009 kl. 13:18 (CEST)

Morn morn. Jeg la inn overskrifte "avisoppslag", så det skulle være lett å skille avisoppslag og minnemateriale fra hverandre.Men jeg lurer på den delen hvor det står "gjengir en historie som er blitt fortalt meg", er det Knut Wass sin historie som er fortalt, eller er det en historie som er blitt fortalt til den som gjorde endringa? Sikkert lurt å skrive det tydelig? vennlig hilsen Marthe Glad 18. mai 2010 kl. 10:06 (CEST)