Smurfit Kappa Norpapp

Fra lokalhistoriewiki.no
Hopp til navigering Hopp til søk

Smurfit Kappa Norpapp AS er en av Norges største produsenter av bølgepappemballasje med hovedkontor på Hensmoen ved Hønefoss.

Virksomheten har sin opprinnelse i Oslo Bølgepappfabrikk AS (etablert i 1929) og Nasjonal Pappemballasjeindustri AS (1949), som ble fusjonert til Norpapp AS på Hønefoss i 1962.

Norpapps salgsledelse, salgskontor for Østlandet, produktutvikling og avdelingen for pakketekniske kundeløsninger ble flyttet fra Oslo til SmedsvingenHvalstad i 1979, og videre til lokalene etter Beverhus AS i Lommedalsveien 230 på Bærums Verk i 1984. Norpapp Display, produsent av displayemballasje i bølgepapp, drev samme sted inntil 2003, da virksomheten ble overført til Munksjö-eide On Well AB i Helsingborg.

Jefferson Smurfit Group i Irland kjøpte Norpapp og Munksjö Förpackningar AB i 2002, og fusjonerte med Kappa Packaging i Nederland i 2005. Samme år ble eiendommen på Bærums Verk solgt til Mølladammen Industripark AS.

Smurfit Kappa Norpapp ledes av administrerende direktør Winfried Wajerski fra Blommenholm, og hadde 33 ansatte på Bærums Verk i 2006.


Asker og Bærums Budstikke avishode 1899.jpg Smurfit Kappa Norpapp er basert på en artikkel publisert i Budstikkas AB-leksikon.no og lagt ut under lisensen cc-by-sa. Lokalhistoriewikis brukere kan fritt redigere og utvide artikkelen.
Flere artikler finnes i denne alfabetiske oversikten.