Snarøya kirke

Fra lokalhistoriewiki.no
Hopp til navigering Hopp til søk
Snarøya kirke.
Foto: Stig Rune Pedersen (2016)

Snarøya kirkeSnarøya i Bærum kommune, med adresse Snarøyveien 126, er kirke for Lysaker/Snarøya menighet. Det er en arbeidskirke innviet i 1968, arkitekter Harald Hille og Odd-Kjell Østbye. Den har 250 sitteplasser.

Da kirken ble bygd, var Fornebu hovedflyplass for Oslo, og kirken ble derfor bygd lavt i terrenget i betong og glass for å unngå konflikt med flytrafikken. Den har derfor et lavt, frittstående klokketårn. I underetasjen er det en menighetssal og ungdomslokale, samt speiderhule, kjøkken, garderobe, toaletter og tekniske rom.

Altertavlen av marmor er laget av Veslemøy Nystedt Stoltenberg, mens døpefonten er laget av rustfritt stål. Et verk av Dagfin Werenskiold henger på sørveggen, et fargerikt kors er fra Sør-Amerika. Orgelet er levert av firmaet Jørgensen, og har 19 stemmer.


Koordinater: 59.8810° N 10.6113° Ø

Asker og Bærums Budstikke avishode 1899.jpg Snarøya kirke er basert på en artikkel publisert i Budstikkas AB-leksikon.no og lagt ut under lisensen cc-by-sa. Lokalhistoriewikis brukere kan fritt redigere og utvide artikkelen.
Flere artikler finnes i denne alfabetiske oversikten.