Solbergfjellet (Nedre Eiker)

Fra lokalhistoriewiki.no
Hopp til navigering Hopp til søk
Solbergfjellet med Knabben til høyre i bildet. Foto: Magne Grønvold/Eiker Arikv

Solbergfjellet er en forlengelse syd-vestover av Solbergåsen i Solbergelva. Solbergfjellet er ca 350 meter høyt, og i den østre delen (bak Solberg Spinderi) finner vi to markante platåer med nærmest loddrette fjellsider, Vesleknabben og Knabben. I den syd-vestere delen av åsryggen ligger Geithol skanse. På toppen av åsen like bak Geithol står en sendermast for radio og TV. Åssiden i Solbergfjellet er meget bratt og med til dels mye rasmark. Det er et populært klatreområde i østre del av fjellet, samt et populært startsted for hanggliding og paragliding i vestre delen. På Knabben, som er et flott utsiktspunkt og populært turmål, er det opphengt loggbok for turgåere.

Solbergfjellet naturreservat

Området Solbergfjellet har en svært interessant og kalkkrevende flora. Det er kalkfuruskog i store deler av området. I tillegg er det forekomster av orkideene rød skogfrue, marisko og flueblomst. Mesteparten av området er definert som naturreservat.

Kilde

  • Direktoratet for naturforvaltning
  • Truede og sårbare planter i Buskerud
  • Landsplan for verne- verdige kalkfuruskoger og beslektede skogtyper i Norge
Solbergfjellet.
Helt til venstre i åskanten ligger Geithol skanse. På toppen av åsen like bak Geithol sees en sendermast for radio og TV.
Foto: Magne Grønvold/Eiker Arkiv


Eiker Leksikons logo.jpeg Solbergfjellet (Nedre Eiker) inngår i prosjektet Eiker Leksikon og er lagt ut under lisensen cc-by-sa. Lokalhistoriewikis brukere kan fritt redigere og utvide artikkelen.
Flere artikler finnes i denne alfabetiske oversikten. Ønsker du å bidra til delprosjektet? Kontakt Bent Ek på hans diskusjonsside!