Solheim skoles venner

Fra lokalhistoriewiki.no
Hopp til navigering Hopp til søk

Solheim skoles venner ble stiftet i 1954, og ble også kalt for «Foreldrelaget ved Solheim skole». I forbindelse med den forestående nedleggelsen av Solheim skole (nedlagt i 1969) og overføringen av elever til bl.a. Kronstad skole, ble navnet endret til «Foreldrelaget ved Solheim/Kronstad skoler» i 1966 og til «Foreldrelaget ved Kronstad skole» i 1969. Som navnet tilsier var lagets medlemmer foreldre/foresatte til elevene ved skolen. I styret satt også en representant for skolen og en representant for lærerne.

I lovene for foreldrelaget står det blant annet at laget «har til formål å skape et godt samarbeid mellom foreldre, tilsynsutvalg og skolens lærerpersonale, samt andre som er interessert i tiltak som er til beste for skolen.» Laget ønsket også å sette i gang tiltak som kunne skape det de anså som «et utviklende og oppdragende miljø for elevene både i og utenfor skolen». Foreldrelaget tok derfor på seg som en av sine oppgaver å organisere fritidssysler for elevene, dette ble finansiert bl.a. ved hjelp av medlemskontingent og støtte fra Bergen kommune. De organiserte blant annet speider- og meisetropp, leikarring, bordtenniskurs og et kurs i «Stell av sykkelen».

Foreldrelaget ble avviklet i desember 1971 som følge av den nye skoleloven som påbød at det skulle opprettes foreldreråd ved alle skoler.

Arkivet etter Solheim skoles venner, fra perioden 1954-1971, er avlevert Bergen Byarkiv, (A-4362).

Eksterne lenker


Bergen byarkiv logo.jpg Solheim skoles venner er basert på en artikkel publisert eller bearbeidet av medarbeidere ved Bergen byarkiv og lagt ut under lisensen cc-by-sa. Lokalhistoriewikis brukere kan fritt redigere og utvide artikkelen.
Flere artikler finnes i denne alfabetiske oversikten. Se også Forside:Bergen byarkiv.