Spar Helgerudhallen

Fra lokalhistoriewiki.no
Hopp til navigering Hopp til søk

Spar Helgerudhallen er en dagligvareforretning i Rådmann Halmrasts vei 9, Sandvika i Bærum kommune.

Butikken er en videreføring av den dagligvareforretningen i daværende Ringeriksveien 9 som Alf Helgerud etablerte i 1951. Denne kolonialen var i sin tur en videreføring av Egil Nordbys butikk i den tidligere Tjernsligården, overtatt av Helgerud samme år. Virksomheten ble overtatt av sønnen Hans Helgerud, og senere svogeren Rudolf Andersen i 1962.

I 1971 ble gården revet for å gi plass til Helgerudgården, som ble åpnet i 1973. Bygget hadde en rekke leietakere, blant annet Vinmonopolet, og Sandvika Parkeringshus med 150 plasser, drevet av kommunen, på taket. Helgerudhallen Matsenter, Bærums første kolonialbutikk med rulletrapper, drev i første etasje, med Rudolf Andersens sønn Knut Andersen som kjøpmann. Forretningen, som hadde en sterk ferskvareprofil og eget pølsemakeri, ble kåret til Årets bedrift i Bærum i 1988. I 1993 ble Helgerudgården utvidet med glasstak over torget mot Trygdegården. Samme år gikk kjøpmann Andersen inn i Meny-kjeden. Året etter gikk han ut igjen, og i 1995 solgte han butikken til Erik Brandt, som ble Asker og Bærums første Spar-kjøpmann i 1998. Forretningen ble omgjort til Meny med Ivar Bjoner som kjøpmann i 2002.

Pr. 2019 er butikken igjen en del av Spar-kjeden.

Helgerudgården ble revet i 2022 for å gi plass til en helt ny og fortettet sentrumsbebyggelse.

Kilder og litteratur


Koordinater: 59.8916361° N 10.5253115° ØAsker og Bærums Budstikke avishode 1899.jpg Spar Helgerudhallen er basert på en artikkel publisert i Budstikkas AB-leksikon.no og lagt ut under lisensen cc-by-sa. Lokalhistoriewikis brukere kan fritt redigere og utvide artikkelen.
Flere artikler finnes i denne alfabetiske oversikten.