Sportsklubben Freidig

Fra lokalhistoriewiki.no
Hopp til navigering Hopp til søk

Sportsklubben Freidig i Trondheim ble stiftet 13. oktober 1903. Klubben hadde i april 2012 ca. 2000 medlemmer. Klubbens avdelinger er fotball, håndball, orientering, friidrett, alpin/freestyle og innebandy. Sportsklubben Freidig har vært arrangør for NM på ski og NM i Friiidrett i tillegg til VM på ski for juniorer og VM orientering. Klubben har også arrangert gateløpet Tordenskioldløpet hvert år siden 1979, og fotballturneringen Skandia Cup siden 1975.

Fotball

Fotball er klubbens største avdeling med ca. 1000 medlemmer hvorav ca. 700 er aktive, trenere og ledere. Klubbens hjemmebane er Freidigbanen i Trondheim. Klubben var den første klubben fra Trondheim som ble seriemester i fotball, dette skjedde i 1948. På denne tiden hadde klubben også flere landslagsspillere som blant annet Gunnar Dahlen, Thor Moxness og Jan Sørdal.

Dagens seniorlag holder for øyeblikket til i 5. divisjon fotball for herrer. Klubben befant seg i 3. divisjon mellom 1999 til 2001. Klubben har også jente og damelfotballag.

Håndball

Klubben er også kjent for kvinnehåndball på toppnivå. På 1990-tallet hadde klubben damelaget sitt i den øverste divisjonen i håndball for kvinner. Sportsklubben Freidig har vunnet seriemesterskap i håndball for kvinner to ganger.

Innebandy

Freidig har også et damelag i innebandy som har vært i Eliteserien. Sesongen 2009/10 hadde man også med herrelag i 3. divisjon for herrer, og dette laget rykket opp til 2. divisjon på første forsøk. Videre tok de 2.plassen i første sesong i 2.divisjon Midt-Norge. Innebandygruppa totalt sett teller nå over 250 medlemmer.

Orientering

Orienteringsgruppa er en av Trondheims største og var i 2010 var de med å arrangere VM i Trondheim.

Kjente idrettsutøvere

Se også

Referanser

  1. Aftenposten, 3. januar 1973

Utgående lenker


Creative Commons License Denne artikkelen er helt eller delvis basert på artikkelen «Sportsklubben Freidig» fra Wikipedia på bokmål og riksmål og kan kopieres, distribueres og/eller endres slik det er angitt i lisenstekst for cc-by-sa 3.0. For en liste over bidragsytere til den opprinnelige artikkelen, se endringshistorikk knyttet til den opprinnelige artikkelen. For en liste over bidragsytere til denne versjonen, se endringshistorikk knyttet til denne siden.
Artikkelen bør gjennomgås med tanke på tilpasninger til lokalhistoriewiki.no. Se Hjelp:Forskjeller fra Wikipedia for mer informasjon.