St. Torfinn menighet (Levanger)

Fra lokalhistoriewiki.no
(Omdirigert fra «St. Torfinn kirke (Levanger)»)
Hopp til navigering Hopp til søk
St. Torfinn kirke i Jernbanegata 29 i Levanger, bygget i 1965 er sognekirken.

St. Torfinn menighet er en katolsk menighet med sognekirke i Levanger. Menighetens område er hele Nord-Trøndelag. Den ble oppretta i 1965 av biskop Johannes Rüth. Menigheten har navn etter Torfinn av Hamar, som var biskop på Hamar i borgerkrigstida og døde i eksil.

I tillegg til sognekirken St. Torfinn forvalter menigheten også OlavskapelletStiklestad. Det feires også messer månedlig i leide lokaler flere steder i fylket, pr. 2013 i Stjørdal og Namsos.

St. Eystein sykehjem ble grunnlag sammen med menigheten, og ligger i tilknytning til sognekirken. Den religiøse kommuniteten St. Bonifatius institutt driver sykehjemmet, og samarbeider tett med menigheten. I tillegg er det noe sjeldnere messefeiring i Kolvereid og på Leka.

Innenfor menighetens grenser finner man også Tautra Mariakloster og Munkeby Mariakloster. Disse cistercienserklostrene er helt uavhengige av menigheten.

St. Brettiva barne- og ungdomslag er Norges Unge Katolikkers lokale forening i Nord-Trøndelag. Pr. 2013 er det liten eller ingen aktivitet i laget, noe som har vært tilstanden i flere år. Dette skyldes i stor grad at mange ungdommer flytter ut av menigheten for å studere, slik at barne- og ungdomsarbeidet i menighetn primært er knytta til søndagsskole, førstekommunion og konfirmasjon.

Kilder